Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Κυπριακό: Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της Ε.Ε. ο Ν. Αναστασιάδης
[Real]: Κυπριακό: Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της Ε.Ε. ο Ν. Αναστασιάδης

[Real]: Κυπριακό: Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της Ε.Ε. ο Ν. Αναστασιάδης

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την παρουσία, αλλά και τις παρεμβάσεις της Ε.Ε. στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews.
Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε το γεγονός, ότι η Ε.Ε. δεν παρέστη απλά στη Διάσκεψη, αλλά θέλησε «να έχει λόγο» για το αν η δομή του κράτους, ή ορισμένες πτυχές της εσωτερικής του διακυβέρνησης, είναι συμβατά όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, με το πλαίσιο και τις πολιτικές ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ερωτηθείς πάντως σχετικά με τη λογομαχία που σημειώθηκε μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Αναστασιάδης εκτίμησε πως «δεν θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε αυτό», καθώς «το επεισόδιο δεν έγινε επί της ουσίας, έγινε επί θεμάτων διαδικασίας, κατά πόσο θα πρέπει η Ε.Ε. να είναι παρούσα, συμμετέχουσα, ως ενδιαφερόμενη, ως παρατηρητής».
Γενικότερα, ερωτηθείς για τη διάσταση μεταξύ των «πολύ υψηλών προσδοκιών» που είχαν καλλιεργηθεί για τη Διάσκεψη και του τελικού της αποτελέσματος, ο Κύπριος Πρόεδρος διευκρίνισε πως «δεν ήρθαμε με τις υψηλότερες των προσδοκιών. Αυτό που επιδιώκαμε είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και αυτό έχει επιτευχθεί» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!