Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Κίνημα Αλλαγής: «Ναι» στην Προανακριτική για τη Novartis από το Πολιτικό Συμβούλιο
[Real]: Κίνημα Αλλαγής: «Ναι» στην Προανακριτική για τη Novartis από το Πολιτικό Συμβούλιο

[Real]: Κίνημα Αλλαγής: «Ναι» στην Προανακριτική για τη Novartis από το Πολιτικό Συμβούλιο

Το Πολιτικό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά την υπόθεση Νοvartis και στην απόφασή του ζητά την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του σκανδάλου.
Όπως σημειώνει, «το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει στη Βουλή την πρόταση προανακριτικής επιτροπής και οι βουλευτές θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ζητώντας:
– Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις “προστατευόμενοι” μάρτυρες και σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.
– Οι βουλευτές-ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών.
– Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σθεναρά απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, στη χρησιμοποίηση παρακρατικών πρακτικών και στη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων».
Ταυτόχρονα, επικρίνει την «κυβερνητική πλειοψηφία που επιχειρεί να συγκροτήσει ένα δικονομικό πλαίσιο, που δεν θα επιτρέψει την επί της ουσίας έρευνα. Στόχος της είναι όχι η αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά η δημιουργία σκιών που θα βαραίνουν τους αντιπάλους της.
Επίσης, στην απόφαση γίνεται λεπτομερής αναφορά στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που πέτυχαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 2010 και τονίζεται: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο σε μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων. Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και καταπατά κάθε έννοια κράτους δικαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!