Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Κίνα: Η πτωτική πορεία των εξαγωγών χάλυβα αναμένεται να συνεχιστεί το 2017
[Real]: Κίνα: Η πτωτική πορεία των εξαγωγών χάλυβα αναμένεται να συνεχιστεί το 2017

[Real]: Κίνα: Η πτωτική πορεία των εξαγωγών χάλυβα αναμένεται να συνεχιστεί το 2017

Η αύξηση των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, ενδέχεται να περιορίσει τις κινεζικές εξαγωγές χάλυβα κατά το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών.
Η βασική αιτία για μία τέτοια εξέλιξη εντοπίζεται στη μείωση της ζήτησης, ενώ οι εξαγωγές χάλυβα, εκτιμάται ότι θα κινηθούν γύρω στους 96 εκατομμύρια τόνους, συνεχίζοντας την πτωτική τους πορεία.
Οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα μειώθηκαν για πρώτη φορά το 2016, μετά από μία επταετία θετικής πορείας. Οι βασικές αιτίες για τη μείωσή τους, αποδίδονται στην αύξηση της εσωτερικής ζήτησης για την κατασκευή οικιών, στην κλιμάκωση του εμπορικού προστατευτισμού, αλλά και στην προσπάθεια του Πεκίνου να μειώσει τις παραγόμενες ποσότητες, στον αναφερόμενο βιομηχανικό τομέα.
Οι εξαγωγές χάλυβα μειώθηκαν κατά 3,5% στους 108,43 εκατομμύρια τόνους το 2016, έναντι εξαγωγών 112,4 εκατομμυρίων τόνων το 2015.
Οι υποθέσεις εμπορικού προστατευτισμού που έχουν εγερθεί κατά της βιομηχανίας παραγωγής χάλυβα στην Κίνα, αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν περιοριστικά ως προς την προσπάθεια αύξησης των κινεζικών εξαγωγών χάλυβα, το 2017.
ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!