Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Καζνέβ: Να αναλάβει τις ευθύνες της για τους πρόσφυγες στο Καλαί η Βρετανία
[Real]: Καζνέβ: Να αναλάβει τις ευθύνες της για τους πρόσφυγες στο Καλαί η Βρετανία

[Real]: Καζνέβ: Να αναλάβει τις ευθύνες της για τους πρόσφυγες στο Καλαί η Βρετανία

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε από τη Βρετανία να αναλάβει τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την υποδοχή των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στη «ζούγκλα» στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian σήμερα.
«Η γαλλική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαλύσει οριστικά τον καταυλισμό στο Καλαί», δήλωσε ο Καζνέβ, ο οποίος διευκρίνισε ότι ούτε το Λονδίνο ούτε το Παρίσι «είναι αποφασισμένα να αφήσουν στο κρύο και στη λάσπη ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να λάβουν καθεστώς πρόσφυγα, κυρίως αν πρόκειται για γυναίκες και παιδιά».
Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, οι δύο χώρες «είναι αποφασισμένες να πετύχουν σε αυτή την επιχείρηση, διότι μοιράζονται την ηθική υποχρέωση» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Ο Καζνέβ υπογράμμισε ότι «η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να συμμετέχει στην επίλυση της κρίσης αυτής υποδεχόμενη στο έδαφός της ανήλικους, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων έχει εκφράσει την επιθυμία να πάει στη χώρα σας».
«Ζητάμε από τη Βρετανία να αναλάβει όλες τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά την υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στο Καλαί», συνέχισε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι τώρα πρέπει «η βρετανική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου κάθε ασυνόδευτος ανήλικος να μπορέσει να λάβει δίκαιη και διαρκή προστασία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!