Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: «Κατεβάζουν ρολά» travelplanet και airtickets
[Real]: «Κατεβάζουν ρολά»  travelplanet και airtickets

[Real]: «Κατεβάζουν ρολά» travelplanet και airtickets

Της Εύας Οικονομάκη

Στην αναστολή έκδοσης εισιτηρίων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου αναμένεται να προχωρήσει τις προσεχείς ημέρες ο όμιλος εταιρειών Tripsta, o οποίος έχει υπό τον έλεγχό του τα onilne ταξιδιωτικά πρακτορεία travelplanet και airtickets.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αναστολή λειτουργίας της οφείλεται σε «ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας», το οποίο κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της, ενώ διευκρινίζει ότι τα sites των εταιρειών θα λειτουργούν κανονικά και τα εκδοθέντα εισιτήρια, όπως και οι κρατήσεις όλων των πελατών θα συνεχίσουν να είναι σε πλήρη ισχύ.
Στην ανακοίνωσή του, ο όμιλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, όμως, συγκεκριμένοι συνεργάτες, προσδοκώντας σε πρόσκαιρα οφέλη, αντί να σταθούν αρωγοί, υπονόμευσαν οποιοδήποτε σχεδιασμό και με απαράδεκτο τρόπο έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιρειών. Είναι αυτονόητο ότι η Tripsta και η airtickets® στρέφονται εναντίον τους με όλα τα νομικά και δικαστικά μέσα και ευελπιστούν στη δικαίωσή τους από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, η δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρος. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες, αφού εξάντλησαν κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκαν στη δύσκολη απόφαση της αναδιάρθρωσης και της προς το παρόν αναστολής έκδοσης μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων».
Το «κανόνι» ανησυχεί ιδιαίτερα τους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς, καθώς η trispsta ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς «παίκτες» της του online travel agency, αντιπροσωπεύοντας ένα μεγάλο μέρος της αεροπορικής αγοράς εισιτηρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!