Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
37 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Καταγγελία-φωτιά 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσακαλώτο: Τράπεζες μπλοκάρουν τον ακατάσχετο λογαριασμό ακόμη και αν έχει λιγότερα απο 1.250 ευρώ!
[Real]: Καταγγελία-φωτιά 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσακαλώτο: Τράπεζες μπλοκάρουν τον ακατάσχετο λογαριασμό ακόμη και αν έχει λιγότερα απο 1.250 ευρώ!

[Real]: Καταγγελία-φωτιά 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσακαλώτο: Τράπεζες μπλοκάρουν τον ακατάσχετο λογαριασμό ακόμη και αν έχει λιγότερα απο 1.250 ευρώ!

Καταγγελία-φωτιά με ερώτηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας.
Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, επικαλούμενοι μαρτυρίες, καταγγέλλουν ότι τράπεζες «σπάνε» το ακατάσχετο μπλοκάροντας λογαριασμούς με ποσά λιγότερο από 1250 ευρώ, χωρίς να επιτρέπουν ούτε τη χρήση πιστωτικής κάρτας..
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν από τον ΥΠΟΙΚ να ενημερώσει την Βουλή ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να διασφαλιστεί ίση μεταχείριση πολιτών από τις τράπεζες ως προς τον ακατάσχετο. Και επίσης , “επειδή η θέσπιση της χρήσης του πλαστικού χρήματος με σκοπό την αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα της διακυβέρνησής μας” όπως τονίζουν , ρωτούν τον υπουργό να ενημερώσει τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε οι οφειλέτες που μπλοκάρονται οι λογαριασμοί τους και έχουν λογαριασμούς υπό κατάθεση, πως μπορούν να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος ώστε να ‘χτίσουν’ την ελάχιστη δαπάνη για έκπτωση του αφορολόγητου.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε μερικές τράπεζες επιτρέπεται ο πολίτης να χρησιμοποιεί το ποσό των 1250 που είναι ακατάσχετο χωρίς κανένα περιορισμό ( αναλήψεις, μεταφορές, ηλεκτρονικές πληρωμές και αγορές, χρήση της χρεωστικής κάρτας για αγορές κλπ. Υπάρχουν όμως και μαρτυρίες, όπου σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα οι όροι της χρήσης του λογαριασμού κάθε πελάτη, στον οποίο έχει πραγματοποιηθεί κατάσχεση, είναι άκρως περιοριστικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!