Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Καταδίκη τζιχαντιστή, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για καταστροφές μνημείων
[Real]: Καταδίκη τζιχαντιστή, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για καταστροφές μνημείων

[Real]: Καταδίκη τζιχαντιστή, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για καταστροφές μνημείων

Δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) αποφάσισαν σήμερα ότι ένας πρώην ισλαμιστής μαχητής, που είχε φυλακιστεί για την καταστροφή ιερών μνημείων στο Τιμπουκτού, πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Άχμαντ αλ-Φάκι αλ-Μάχντι καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα χρόνων το 2016 αφού ομολόγησε ότι είναι ένοχος για εγκλήματα πολέμου λόγω της εμπλοκής του στην καταστροφή δέκα μαυσωλείων και θρησκευτικών μνημείων στο Τιμπουκτού.
Τα μνημεία ανάγονταν στον 14ο χρυσό αιώνα του Μάλι, όταν η χώρα ήταν εμπορικό κέντρο και κέντρο του σουφισμού, ενός παρακλαδιού του ισλάμ που θεωρείται ειδωλολατρικό από ορισμένες σκληροπυρηνικές μουσουλμανικές οργανώσεις.
Καθώς ο αλ-Μάχντι βρίσκεται στη φυλακή και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τις αποζημιώσεις, το δικαστήριο ζήτησε από τον αποταμιευτικό λογαριασμό του ΔΠΔ για τα θύματα να το κάνει. Τα χρήματα θα πάνε στην κοινότητα του Τιμπουκτού υπό τη μορφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σχεδίων οικονομικής βοήθειας και πιθανόν ενός μνημείου.
Ο δικαστής Ραούλ Πανγκαλανγκάν είπε πως ενέργειες όπως οι επιθέσεις σε ναούς «καταστρέφουν μέρος της κοινής μνήμης της ανθρωπότητας και της συλλογικής συνείδησης, και εμποδίζουν την ανθρωπότητα να μεταδώσει τις αξίες και τη γνώση της στις μελλοντικές γενιές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!