Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Κασουλίδης: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη από την άνοδο λαϊκίστικων και εθνικιστικών κινημάτων
[Real]: Κασουλίδης: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη από την άνοδο λαϊκίστικων και εθνικιστικών κινημάτων

[Real]: Κασουλίδης: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη από την άνοδο λαϊκίστικων και εθνικιστικών κινημάτων

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς παρατηρείται άνοδος λαϊκίστικων και εθνικιστικών κινημάτων» επισημαίνει σε γραπτή δήλωση ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.
Με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα θύματα αυτής της ανησυχητικής τάσης «και συχνά στοχοποιούνται ή χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι».
Ο κ. Κασουλίδης υποδεικνύει την ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, ειδικότερα στις μέρες μας και σημειώνει: «όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν, πρωτίστως, εμείς, οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα, αναλαμβάνοντας την ιδιαίτερη ευθύνη της διατήρησης της ισχύος των ανοικτών ευρωπαϊκών κοινωνιών μας και της δημιουργίας κοινοτήτων, στις οποίες να συνυπάρχουν όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις».
Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι και θα παραμείνει ένας σημαντικός παράγοντας που προωθεί ενεργά τη βασική ισότητα όλων των ανθρώπων, καταλήγει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!