Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Καναδάς: Οκτώ άνθρωποι πέθαιναν κάθε μέρα από υπερβολική χρήση οπιοειδών το 2016
[Real]: Καναδάς: Οκτώ άνθρωποι πέθαιναν κάθε μέρα από υπερβολική χρήση οπιοειδών το 2016

[Real]: Καναδάς: Οκτώ άνθρωποι πέθαιναν κάθε μέρα από υπερβολική χρήση οπιοειδών το 2016

Πάνω από 2.800 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών, κυρίως Fentanyl, την περασμένη χρονιά στον Καναδά, ήτοι κατά μέσον όρο καταγράφονταν οκτώ θάνατοι την ημέρα, κι αυτή η κρίση δημόσιας υγείας έχει επιδεινωθεί από την έναρξη του 2017, ανακοίνωσε την Πέμπτη η καναδική κυβέρνηση.
Οι μισοί και πλέον από τους θανάτους που αποδόθηκαν στη χρήση οπιοειδών το 2016 καταγράφηκαν στις δυτικές επαρχίες της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλμπέρτας.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σοβαρή κρίση», δήλωσε η υπουργός Υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Ζινέτ Πετιτπά-Τέιλορ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι «έτοιμη για να αναλάβει δράση» σε «όλα τα επίπεδα» για να αντιμετωπιστεί αυτή η «τραγική κατάσταση».
Τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, πάνω από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας αριθμός υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, και οι αρχές προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι που θα πεθάνουν από υπερβολική δόση θα ξεπεράσουν τους 3.000 φέτος.
Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν θανάτους από υπερβολική δόση λόγω της χρήσης φαρμακευτικών οπιοειδών, όπως η οξυκωδόνη, που συνταγογραφείται κυρίως ως ηρεμιστικό από τους γιατρούς στη βόρεια Αμερική, καθώς και άλλων ουσιών, όπως η φαιντανύλη, μια ουσία 100 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη που συχνά αναμιγνύεται με άλλα ναρκωτικά που διακινούνται στον δρόμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!