Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Υπουργείο Μεταφορών – ΚΤΕΟ: Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων στα εγχώρια αυτοκίνητα!
[Real]: Υπουργείο Μεταφορών – ΚΤΕΟ: Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων στα εγχώρια αυτοκίνητα!

[Real]: Υπουργείο Μεταφορών – ΚΤΕΟ: Τέλος το γύρισμα των χιλιομέτρων στα εγχώρια αυτοκίνητα!

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Τέλος στο γύρισμα χιλιομέτρων στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Eniknomia.gr μέχρι τα τέλη του 2016 θα έχει ψηφιστεί σχετική νομοθεσία σύμφωνα με την οποία στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου των οχημάτων (ΚΤΕΟ) θα αναγράφεται ολόκληρο το ιστορικό ελέγχων μαζί με τα διανυθέντα χιλιόμετρα την εκάστοτε ημερομηνία των ελέγχων!
Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά πως θα σταματήσει η μάστιγα του γυρίσματος των χιλιομέτρων τουλάχιστον στην εγχώρια αγορά καθώς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα υπάρχει σχετική οδηγία από την ΕΕ ώστε μέχρι το 2020 όλα τα ΚΤΕΟ που δραστηριοποιούνται στα κράτη-μέλη να είναι online συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε να μπορούν μεταξύ τους να έχουν πρόσβαση σε παλαιότερους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει κάποιο όχημα στα κράτη-μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να έχει ψηφιστεί εντός του 2016 και θα αναγράφεται και στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ως… «Δευτερεύουσα Έλλειψη»!
Ωστόσο στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως η αναγραφή όλου του ιστορικού των ελέγχων των οχημάτων μαζί με την αναγραφή των χιλιομέτρων τις ημερομηνίες ελέγχου θα ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!