Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε ν/σ για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Κογκρέσο
[Real]: ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε ν/σ για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Κογκρέσο

[Real]: ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε ν/σ για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Κογκρέσο

Η Γερουσία ψήφισε νομοσχέδιο που είναι σχετικό με την αναθεώρηση του πλαισίου αντιμετώπισης των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Καπιτώλιο, ενώ τα μέλη του Κογκρέσου θα είναι προσωπικά υπεύθυνα για την καταβολή των οικονομικών αποζημιώσεων, σχολιάζει το CNN.
Η προώθηση του νομοσχεδίου έγινε δυνατή μετά από την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Ρόι Μπλαντ (Μισούρι) και της Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Έιμι Κλόμπτσαρ, με θετικά σχόλια για τις ηγεσίες των δύο κομμάτων στην Γερουσία.
Το νομοσχέδιο αυτό θα επιστρέψει τώρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων που ψήφισε την δική της έκδοση τον Φεβρουάριο, ενώ αναμένεται η συγκρότηση μιας κοινής επιτροπής που θα εξετάσει τις διαφορές μεταξύ των δύο νομοσχεδίων, μετά την επιστροφή των μελών του Κογκρέσου από τις εβδομαδιαίες διακοπές που αρχίζουν την 28η Μαΐου (Memorial Day).
Σε αποκλειστική τους συνέντευξη στο CNN, οι δύο γερουσιαστές σχολίασαν την κριτική που δέχθηκαν από ακτιβιστές εκτός του Καπιτωλίου σχετικά με το νομοσχέδιο, εκφράζοντας την ελπίδα τους για ένα τελικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι δυνατόν να ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι, ώστε στην συνέχεια να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τραμπ και να γίνει νόμος.
“Θέλουμε να το ολοκληρώσουμε. Θα ήθελα αυτό να γίνει μέσα στο καλοκαίρι,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Κλόμπτσαρ. Ο Μπλαντ από την πλευρά του αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Λευκό Οίκο σχετικά με το νομοσχέδιο, ενώ έστειλε άμεση προειδοποίηση ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να υπογράψει το τελικό νομοσχέδιο που θα του στείλει το Κογκρέσο, χωρίς να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν μεταξύ των μελών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!