Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: ΗΠΑ: Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για την επιλογή προσώπων σε “θέσεις-κλειδιά” της κυβέρνησης Τραμπ
[Real]: ΗΠΑ: Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για την επιλογή προσώπων σε “θέσεις-κλειδιά” της κυβέρνησης Τραμπ

[Real]: ΗΠΑ: Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για την επιλογή προσώπων σε “θέσεις-κλειδιά” της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιταχύνει τις προσπάθειες της ομάδας μεταβατικής διακυβέρνησης του για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν το υπουργικό του συμβούλιο.
Τόσο ο ίδιος, όσο και ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς έχουν πραγματοποιήσει περίπου 70 συναντήσεις με πιθανούς υποψηφίους, προκειμένου να καλυφθούν “θέσεις-κλειδιά” της νέας κυβέρνησης πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της στις 20 Ιανουαρίου.
Οι τοποθετήσεις στελεχών σε θέσεις ευθύνης της αμερικανικής κυβέρνησης πρέπει να έχουν την έγκριση της Γερουσίας, με την προϋπόθεση αυτή να θέτει το μέτρο των πολιτικών ισορροπιών που πρέπει να τηρήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στις τοποθετήσεις προσώπων και αναφορικά με τη διαμόρφωση των σχέσεών του με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων που διεξάγονται στη μεταβατική ομάδα του Τραμπ βρίσκεται το όνομα του απόστρατου στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους, που είχε διατελέσει διοικητής στο Ιράκ.
Το σκάνδαλο γύρω από την αναποτελεσματική διαχείριση πληροφοριών από τον Πετρέους, εκτιμάται ότι δεν είναι πιθανό να μπει εμπόδιο στο ενδεχόμενο ανάθεσης μιας θέσης ευθύνης στη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.
Αντιθέτως, σύμφωνα με αναλυτές, μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανή, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ είχε προεκλογικά ασκήσει κριτική στη Χίλαρι Κλίντον σχετικά με τη χρήση ιδιωτικού διακομιστή για το χειρισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, όταν υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, ο Τραμπ συνήθιζε να αντιπαραβάλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Πετρέους με τη μη άσκηση δίωξης έναντι της Κλίντον για την υπόθεση αυτή, για την οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα από το FBI.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!