Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Υπ. Δικαιοσύνης: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση των δικαστών να μην αποφυλακιστεί η Ηριάνα
[Real]: Υπ. Δικαιοσύνης: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση των δικαστών να μην αποφυλακιστεί η Ηριάνα

[Real]: Υπ. Δικαιοσύνης: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση των δικαστών να μην αποφυλακιστεί η Ηριάνα

«Δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να απορρίψει, με ψήφους 3-2 την αίτηση της 29χρονης Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.
Ο κ. Κοντονής μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στην «υποδειγματική στάση» της Ηριάνας καθόλη τη διάρκεια της κράτησής της, τονίζοντας ότι «τήρησε τα δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί, σεβόμενη το δικαιικό σύστημα» και απλά αξιοποίησε «τα εργαλεία του κώδικα ποινικής δικονομίας για την άρση των περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη και την ανάγκη της να ταξιδέψει στο εξωτερικό».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε μάλιστα «περίεργο που ορισμένοι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές για εμπόριο ναρκωτικών, έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι εκδίκασης της υπόθεσής τους, αλλά η συγκεκριμένη όχι». Τόνισε μάλιστα ότι «οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους».
Παράλληλα καταδίκασε τις βιαιοπραγίες και τις λεκτικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης ως απαράδεκτες, τονίζοντας ότι «όχι μόνον δυσφημούν τον αγώνα και την βασιμότητα των ισχυρισμών της», προσθέτοντας ότι πάνω από όλα οι δικαστές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη, αλλά ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει την υποβολή νέας ένστασης, από το ίδιο δικαστήριο με άλλη σύνθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!