Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Hurriyet: Τουρκική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Βαγδάτη
[Real]: Hurriyet: Τουρκική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Βαγδάτη

[Real]: Hurriyet: Τουρκική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Βαγδάτη

Συνομιλίες με αξιωματούχους της ιρακινής κυβέρνησης στη Βαγδάτη θα έχει αντιπροσωπία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
Στόχος των συνομιλιών θα είναι ο συμβιβασμός μεταξύ της ‘Αγκυρας και της Βαγδάτης, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις, αφού η Βαγδάτη αρνείται τη συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις στη Βαγδάτη και επιθυμεί την αποχώρηση της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης από την Μπασίκα του βορείου Ιράκ.
Η ένταση περιλαμβάνει και την αρκετά έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι ο ορισμός των καθηκόντων της τουρκικής δύναμης στη Μπασίκα.
Η τουρκική πλευρά θα θέσει θέμα συμμετοχής της στις επιχειρήσεις και θέμα ένταξης της τουρκικής δύναμης στη Μπασίκα στις συμμαχικές δυνάμεις.
Η εφημερίδα γράφει ότι η Τουρκία είχε προτείνει, η εκπαίδευση που παρέχει η εν λόγω τουρκική δύναμη στη Μπασίκα προς τις κουρδικές δυνάμεις του βορείου Ιράκ να επεκταθεί και να περιλάβει την εκπαίδευση και του ιρακινού στρατού, πάντα υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!