Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Handelsblatt: Στο Washington Group της Παρασκευής η προεργασία για το ελληνικό χρέος – Στις 27/4 η ανακοίνωση από το Eurogroup
[Real]: Handelsblatt: Στο Washington Group της Παρασκευής η προεργασία για το ελληνικό χρέος – Στις 27/4 η ανακοίνωση από το Eurogroup

[Real]: Handelsblatt: Στο Washington Group της Παρασκευής η προεργασία για το ελληνικό χρέος – Στις 27/4 η ανακοίνωση από το Eurogroup

Στη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, το λεγόμενο Washington Group, αναμένεται να γίνει η προεργασία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την ανακοίνωση του Eurogroup στις 27 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αν το ΔΝΤ συμφωνήσει με την ανακοίνωση αυτή, θα αποφασίσει σε σύντομο διάστημα τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας με το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ.
Στο Washington Group, που είναι άτυπο όργανο με θέμα συζήτησης την Ελλάδα, συμμετέχουν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο Μπενουά Κερέ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα πρόσωπο με ξεχωριστή σημασία θα συμμετέχει για πρώτη φορά στη συνάντηση της άτυπης αυτής ομάδας: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, από τον οποίο θα θελήσουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να μάθουν, αν είναι έτοιμος να προσφέρει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Μέχρι τώρα, ο Σολτς δεν άνοιγε τα χαρτιά του, αλλά αυτό δεν γίνεται πλέον, σημειώνει η εφημερίδα. Εν τω μεταξύ, προσθέτει, διαγράφεται μία δυνατή λύση. Την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε το Washington Group στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του υφυπουργού του Σολτς, Γιεργκ Κούκιες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!