Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Και για τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δικαιώνεται ο Παυλόπουλος!
[Real]: Και για τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δικαιώνεται ο Παυλόπουλος!

[Real]: Και για τη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δικαιώνεται ο Παυλόπουλος!

Του Βασίλη Σκουρή
Στο σημερινό Eurogroup –το τελευταίο με τη συμμετοχή του Β. Σόιμπλε, έχει κι αυτό τη σημασία του- κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η μετατροπή του ESM (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Πρόκειται για μια κορυφαία επιλογή, που δείχνει τη διάθεση της ενωμένης Ευρώπης να απαλλαγεί από μια ιδιόμορφη «κηδεμονία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με όσα αρνητικά αυτή έφερε στις οικονομίες κρατώ-μελών της Ε.Ε., μεταξύ τους και η χώρα μας και να ακολουθήσει μια πορεία «αυτόφωτη» προς την πλήρη ενοποίησή της.
Αλλά θα ήταν όχι μόνο επίκαιρο μα και επιβεβλημένο να θυμηθούμε ποιος πρώτος έθεσε αυτό το μείζον θέμα (της μετεξέλιξης του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο), σε περίοδο μάλιστα κατά την οποία μια τέτοια άποψη θεωρούνται αιρετική και μάλιστα «κανιβαλίστηκε» από μια «συμμαχία προθύμων»…
Ήταν Απρίλης του 2016, συγκεκριμένα το Σάββατο 2 Απρίλη, όταν τα ΜΜΕ «βοούσαν» απ’ τις αποκαλύψεις των Wikileaks αναφορικά με τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ Τόμσεν και Βελκουλέσκου για το ελληνικό ζήτημα.
Εν μέσω αυτών των αποκαλύψεων και υπό το βάρος τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!