Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Γερμανία: Τελωνειακή Ένωση αντί ένταξης για την Τουρκία
[Real]: Γερμανία: Τελωνειακή Ένωση αντί ένταξης για την Τουρκία

[Real]: Γερμανία: Τελωνειακή Ένωση αντί ένταξης για την Τουρκία

«Η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο προς την δικτατορία, ο πρόεδρος Ερντογαν απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται επισήμως σα να μη συμβαίνει τίποτα».
«Κανείς, ωστόσο, δεν πιστεύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι η Τουρκία έχει πιθανότητες να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. στο απώτερο μέλλον και στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λέγεται πως είναι δύσκολο να βγει κανείς από το δίλημμα», γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα το Spiegel.
Mια εναλλακτική πρόταση κερδίζει όμως ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές: η διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης (ενιαίος χώρος εμπορικών συναλλαγών της Ε.Ε., όπου όλα τα εμπορεύματα κυκλοφορούν ελεύθερα) με την Τουρκία, η οποία “θα μπορούσε να αντικαταστήσει την ενταξιακή διαδικασία με μια θετική ατζέντα”, κατά τον ευρωβουλευτή του Γερμανικού Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ.
Και οι δυο πλευρές θα είχαν έτσι την ευκαιρία να κλείσουν με αυτόν τον τρόπο το θέμα των διαπραγματεύσεων χωρίς να προκύψει διπλωματική κρίση. Επίσης, η επιρροή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αγκυρα θα ενισχυόταν κατά τον Λάμπστνορφ, αφού μια “ζώσα διαδικασία”, όπως αυτή της διεύρυνσης της τελωνειακής ένωσης, προσφέρει σε αυτό το θέμα περισσότερες δυνατότητες από τις ούτως η άλλως αποτυχημένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!