Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Γεννηματά: Διεκδικούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο και ένα νέο μοντέλο παραγωγής της ψηφιακής εποχής
[Real]: Γεννηματά: Διεκδικούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο και ένα νέο μοντέλο παραγωγής της ψηφιακής εποχής

[Real]: Γεννηματά: Διεκδικούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο και ένα νέο μοντέλο παραγωγής της ψηφιακής εποχής

«Ως προοδευτική δύναμη διεκδικούμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής, για την πρόσβαση όλων στη γνώση και σε νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, την στρατηγική υιοθέτηση ανοιχτών τεχνολογιών, αλλά με την αποφυγή μετατροπής του ανθρώπου σε «εξαρτημένο τεχνολογικό εργαλείο», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΤΟΕ για την ψηφιακή εποχή στις τράπεζες.
Όπως είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «θέλουμε η ψηφιακή εποχή να μην οδηγήσει σε διεύρυνση των ανισοτήτων, αλλά να αξιοποιηθεί για περισσότερη ανάπτυξη, καλύτερη και περισσότερη απασχόληση, βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών».
Πρόσθεσε ότι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι «χρειαζόμαστε επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις στην μεταποίηση και στις τεχνολογίες. Και αυτές οι επιχειρήσεις χρειάζονται εργαζόμενους υψηλών προσόντων και εμπειρίας. Και φυσικά υψηλότερων αμοιβών – ζήτημα που θα αποτελέσει τη λύση για να σταματήσει το brain drain που υπονομεύει το μέλλον της χώρας» ανέφερε, ενώ κατέστησε σαφές ότι το νέο μοντέλο παραγωγής απαιτεί βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς. “Δεν πρέπει να τις θεωρήσουμε ως πρόβλημα, ως εξαναγκασμό” τόνισε η κ. Γεννηματά, “αλλά ως δικές μας προτεραιότητες και επιλογές”.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως το κόμμα της επιδιώκει και εγγυάται:
1. Μια μεγάλη αλλαγή στο σύστημα Παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!