Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: FT: Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με τη Μέρκελ για την επιστροφή μεταναστών
[Real]: FT: Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με τη Μέρκελ για την επιστροφή μεταναστών

[Real]: FT: Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με τη Μέρκελ για την επιστροφή μεταναστών

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ για να διευκολύνει τη Γερμανία, με την επιστροφή μεταναστών αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και να δεχθεί μετανάστες ενισχύοντάς την με αυτό τον τρόπο ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.
Σε συνέντευξη στους Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ανοιχτός σε μια ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιορίσει το “δευτερεύον κίνημα” των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά στη συνέχεια ταξιδεύουν βόρεια προς τη Γερμανία.
Τσίπρας στη Le Point: Kερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται…
Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι υπό τρομερή πίεση από τους εταίρους της στο συντηρητικό κόμμας της Βαυαρίας για να πείσουν τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τις διαδικασίες επιστροφής για αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη εγγραφεί σε άλλες χώρες της ΕΕ. Απειλούν να διαλύσουν τον συνασπισμό εάν δεν καταφέρει να φθάσει στο τέλος αυτού του μήνα.
“Δεν μας νοιάζει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό θα βοηθήσει, για να δώσει το μήνυμα στους διακινητές (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις ροές παράνομης μετανάστευσης)” δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε ότι το ισχύον βιβλίο κανόνων της ΕΕ για την κατανομή των αιτούντων άσυλο, γνωστό ως κανονισμός του Δουβλίνου, ήταν “εκτός πραγματικότητας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!