Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Φορολογικές δηλώσεις: Αυτοί είναι οι κωδικοί που κρύβουν παγίδες
[Real]: Φορολογικές δηλώσεις: Αυτοί είναι οι κωδικοί που κρύβουν παγίδες

[Real]: Φορολογικές δηλώσεις: Αυτοί είναι οι κωδικοί που κρύβουν παγίδες

Παγίδες έξτρα φόρου κρύβουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις. Οι κωδικοί που αφορούν δαπάνες με πλαστικό χρήμα οι οποίες εξασφαλίζουν το αφορολόγητο σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, φίλους ή συγγενείς που εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι στην κατοικία του φορολογουμένου, μισθώσεις τύπου Airbnb, ανείσπρακτα εισοδήματα αλλά και αναδρομικά είναι ύποπτοι των νέων φορολογικών εντύπων.
Αυτό είναι το νέο Ε1- Τι πρέπει να προσέξετε
Η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για την υποβολή των 6,2 εκατ. φορολογικών δηλώσεων ανοίγει τα επόμενα 24ωρα μετά την έκδοση της απόφασης του Γιώργου Πιτσιλή με τις οδηγίες να συμπλήρωσης των νέων φορολογικών εντύπων Ε1 και Ε2.
Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του νέου Ε3 δίνει η ΑΑΔΕ – Τι ισχύει για τις δηλώσεις του 2017 και του 2018
Τα 6,2 εκατ. νοικοκυριά θα έχουν προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Ηλεκτρονικές αποδείξεις
Κλειδί για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες αποτελούν φέτος οι κωδικοί 049-050. Εδώ δηλώνονται οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα που εξασφαλίζουν την έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017 και οδηγούν σε έμμεσο αφορολόγητο όριο.
Σύζυγοι
Και φέτος οι σύζυγοι θα υποβάλουν υποχρεωτικά από κοινού φορολογικές δηλώσεις. Χωριστή φορολογική δήλωση ο καθένας για τα εισοδήματά του, υποβάλλουν μόνον εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!