Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Φόροι-«φωτιά» στη χρήση εταιρικών ΙΧ – Πώς αποφεύγεται ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης
[Real]: Φόροι-«φωτιά» στη χρήση εταιρικών ΙΧ – Πώς αποφεύγεται ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης

[Real]: Φόροι-«φωτιά» στη χρήση εταιρικών ΙΧ – Πώς αποφεύγεται ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Φόρους-«φωτιά» πλήρωσαν πέρυσι οι κάτοχοι εταιρικών αυτοκινήτων με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων για τη φορολογία των εισοδημάτων του 2016 επειδή είχαν στην κατοχή τους εταιρικό αυτοκίνητο.
Η φορολόγηση προήλθε από το άρθρο 99 του νόμου 4446 που αποτελεί νόμο του κράτους από το Δεκέμβριο του 2016 και είχε αναδρομική ισχύ.
Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο άρθρο 99 όποιο εταιρικό αυτοκίνητο έχει Αξία Λιανικής προ Φόρων από 12.000 ευρώ και άνω ο κάτοχός του θα πληρώνει φόρο!
Να ξεκαθαρίσουμε πως η Αξία Λιανικής προ Φόρων 12.000 αφορά αυτοκίνητα με Αξίες Λιανικής λίγο πάνω από τις 15.500 ευρώ.
Ωστόσο αντικαταστάθηκε το άρθρο που προέβλεπε πως το 80% του ετήσιου μισθώματος θα φορολογούνταν ως εισόδημα για τον χρήστη του εταιρικού αυτοκινήτου αλλά διευκρινίζεται ότι το ποσοστό της φορολογίας θα αυξάνει ανάλογα με την Αξία Λιανικής προ Φόρων του εταιρικού οχήματος αλλά και θα μειώνεται λόγω παλαιότητας.
Δηλαδή, όσο πιο ακριβό είναι ένα εταιρικό αυτοκίνητο τόσο υψηλότερος θα είναι ο φόρος.
Ειδικότερα για εταιρικό αυτοκίνητο με Αξία Λιανικής Προ Φόρων από 0 έως 12.000 ευρώ το ποσοστό που θα βεβαιώνεται ως επιπλέον εισόδημα ανέρχεται σε 4%.

Εξαιρούνται τα οχήματα που παραχωρούνται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς και έχουν Αξία Λιανικής προ Φόρων έως 12.000 ευρώ:

Για εταιρικό αυτοκίνητο με Αξία Λιανικής Προ Φόρων από 12.001 έως 17.000 ευρώ το ποσοστό που θα βεβαιώνεται ως επιπλέον εισόδημα ανέρχεται σε 7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!