Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Focus: Η Ελλάδα έχει λάβει αποστάσεις από την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας
[Real]: Focus: Η Ελλάδα έχει λάβει αποστάσεις από την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας

[Real]: Focus: Η Ελλάδα έχει λάβει αποστάσεις από την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας

Τρία στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη στην προσφυγική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ και στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες παραθέτει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Focus.
Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ενδείξεις περί της απόστασης της Ελλάδας από τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.
Έτσι στην περιγραφή των ενδείξεων, το περιοδικό αναφέρει:
1. «Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες μεταφέρονται από νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για ασυνόδευτους ανηλίκους, εγκύους ή πρόσφυγες που κατέθεσαν αίτημα επανένωσης οικογενειών, εντείνεται ο φόβος μήπως η μεταφορά προκαλέσει αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών νησιών».
2. «Συχνά οι ελληνικές αρχές χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως μη ασφαλή χώρα προέλευσης θέτοντας εμπόδια σε μια επαναπροώθηση προσφύγων. Από την αρχή εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας μόλις 700 πρόσφυγες έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία».
3. «Η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται ως λόγο για τη μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα την πληρότητα των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά. Σύμφωνα με το Βερολίνο ωστόσο, η μεταφορά αυτή ίσως ερμηνευθεί από πρόσφυγες ως ενθάρρυνση να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς την Ευρώπη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!