Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Ευρωκοινοβούλιο: Τροπολογίες από Ανδρουλάκη και Σακοράφα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου
[Real]: Ευρωκοινοβούλιο: Τροπολογίες από Ανδρουλάκη και Σακοράφα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου

[Real]: Ευρωκοινοβούλιο: Τροπολογίες από Ανδρουλάκη και Σακοράφα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ψήφισε γνωμοδότησή προς την Επιτροπή Ελευθεριών σχετικά με τον νέο τροποποιημένο Κανονισμό για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου.
Σκιώδης εισηγήτρια εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς υπήρξε η Σοφία Σακοράφα, ενώ αντιστοίχως εκ μέρους της Σοσιαλιστικής ομάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Οι τεράστιες προσφυγικές ροές κατέδειξαν την πλήρη αναποτελεσματικότητα του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.
Κοινή πεποίθηση των δύο εισηγητών ήταν ότι βασική προϋπόθεση για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό Κανονισμό Ασύλου είναι να καταστεί ουσιωδώς δίκαιο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο εισηγητές κατέθεσαν περισσότερες από ογδόντα τροπολογίες που αφορούν άμεσα στην Ελλάδα και οι οποίες έγιναν σε μεγάλο μέρος τους αποδεκτές.
Με τις τροπολογίες που κατέθεσαν και υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ενδυναμώνεται περαιτέρω ο Οργανισμός, καθιστώντας τον αυτόνομο και αυτάρκη, δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορεί να παρέχει την αναγκαία στήριξη στα Κράτη Μέλη.
Συγκεκριμένα, πέτυχαν την διαγραφή αναφορών που περιόριζαν τη διάρκεια των αποστολών Ομάδων Υποστήριξης στα Κράτη Μέλη, διπλασιάζοντας παράλληλα την ελάχιστη χρονική διάρκεια τους στις 60 ημέρες.
Προσέθεσαν την υποχρέωση της Επιτροπής να επιβάλει κυρώσεις στα Κράτη Μέλη τα οποία αρνούνται να στελεχώσουν και να ενισχύσουν τον Οργανισμό Ασύλου, για την αποφυγή ελλείψεων και δυσλειτουργιών που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και άφηναν έκθετες τις χώρες υποδοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!