Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε η έκθεση για την Τουρκία – Τι αναφέρει το κείμενο
[Real]: Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε η έκθεση για την Τουρκία – Τι αναφέρει το κείμενο

[Real]: Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε η έκθεση για την Τουρκία – Τι αναφέρει το κείμενο

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Με 51 ψήφους υπέρ, 3, κατά και 14 αποχές υπερψηφίστηκε από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, την οποία συνέταξε η Ολλανδή Ευρωβουλετής Κάτι Πίρι (Σοσιαλιστές και Δημοκράτες).
Η έκθεση παραπέμπεται τώρα στην ολομέλεια του ΕΚ, στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου από τις 3 ως τις 5 Ιουλίου στο Στρασβούργο.
Η έκθεση ζητεί, επιστροφή των Βαρωσίων στον ΟΗΕ, έναρξη της αποχώρησης των Τουρκικών στρατευμάτων, τερματισμό του εποικισμού, για να μη διαταραχθεί η δημογραφική ισορροπία της Κύπρου και ζητεί από την Τουρκία να συμβάλει σε δίκαιη λύση του κυπριακού στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ.
Το κείμενο, πλέον, κάνει αναφορά σε “δίκαιη, συνολική και βιώσιμη λύση, βασισμένη σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια με πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο και στη βάση του σεβασμού των αρχών επί των οποίων έχει θεμελιωθεί η Ε.Ε”.
Επιπλέον οι Ευρωβουλευτές καλούν την Άγκυρα “να σεβαστεί πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών, περιλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!