Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Ευρείες αποκρατικοποιήσεις υποστηρίζει ο Φιγιόν
[Real]: Ευρείες αποκρατικοποιήσεις υποστηρίζει ο Φιγιόν

[Real]: Ευρείες αποκρατικοποιήσεις υποστηρίζει ο Φιγιόν

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο συντηρητικός πολιτικός ο οποίος σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι ο επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη Γαλλία φέτος, δήλωσε ότι το γαλλικό δημόσιο πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του σε εταιρείες που δεν έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα.
«Το κράτος πρέπει να είναι μέτοχος μόνο σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας», τόνισε ο Φιγιόν σε συνέντευξή του στο τρέχον τεύχος του οικονομικού περιοδικού Capital. Στη συνέντευξη απέφυγε να αναφέρει ποιες επιχειρήσεις εννοεί.
Ακόμη, ο Φιγιόν είπε στο Καπιτάλ ότι η Γαλλία «δεν πρέπει να δείξει ίχνος αδυναμίας» και να εγγυηθεί ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις του τομέα της τεχνολογίας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό διεθνών κολοσσών του κλάδου όπως οι εταιρείες Google, Apple, Facebook and Amazon.
Ο Φιγιόν είχε κάνει παρόμοια σχόλια τον περασμένο μήνα, όταν τόνισε πως τάσσεται υπέρ της πώλησης μετοχών που διαθέτει το κράτος προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε τον Δεκέμβριο πως το γαλλικό κράτος πρέπει να απαλλαγεί από «επενδύσεις που δεν είναι απαραίτητες» σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Renault.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!