Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα: Πρώτο θέμα στην ατζέντα η εκταμίευση της υποδόσης στην Ελλάδα
[Real]: Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα: Πρώτο θέμα στην ατζέντα η εκταμίευση της υποδόσης στην Ελλάδα

[Real]: Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα: Πρώτο θέμα στην ατζέντα η εκταμίευση της υποδόσης στην Ελλάδα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου θα είναι το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου των Κρατών Μελών, με τους Υπουργούς να δίνουν την τελική έγκριση για την εκταμίευση του πρώτου τμήματος της δόσης που είναι συνδεδεμένη με την ελληνική 3η αξιολόγηση.
Η συνάντηση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί σε δύο μορφές – το πρώτο μέρος θα είναι τακτική συνάντηση των υπουργών της ζώνης του ευρώ, από τις 15.00 (τοπική ώρα), ενώ το δεύτερο μέρος θα αποτελεί συνάντηση των υπουργών 27 κρατών μελών της ΕΕ, αρχής γενομένης από τις 17.30 (τοπική ώρα).
Αρχικά η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί για την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή των εναπομενουσών “προηγούμενων ενεργειών” στο πλαίσιο της τρίτης αναθεώρησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Η πλήρης εφαρμογή των προηγούμενων ενεργειών αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης χρηματοδοτικής βοήθειας που διατίθεται στο πλαίσιο του προγράμματος ESM.
Στη συνέχεια η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί για τα βασικά ευρήματα της 8ης αποστολής επιτήρησης μετά το πρόγραμμα στην Ιρλανδία, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2017.
Η εποπτεία μετά το πρόγραμμα (PPS) πραγματοποιείται από την Κομισιόν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι αποστολές PPS συντονίζονται συνήθως με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!