Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα
[Real]: Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

[Real]: Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα την αποδέσμευση 1 δισ. Ευρώ στην Ελλάδα για την εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών στο εσωτερικό της χώρας.
Πρόκειται για το εναπομένον ποσό της τέταρτης δόσης της χρηματοδοτικής συνδρομής του ESM που εγκρίθηκε στις 27 Μαρτίου 2018. Θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για περαιτέρω εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών, ανακοίνωσε ο ESM από το Λουξεμβούργο.
Η απελευθέρωση των κεφαλαίων υποβλήθηκε σε θετική αξιολόγηση από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της εκκαθάρισης καθυστερήσεων από την ελληνική κυβέρνηση και της αποτελεσματικότητας του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών, όπως ορίζεται στο τεχνικό μνημόνιο συμφωνίας της 22ας Μαρτίου 2018, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση.
“Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των καθυστερημένων οφειλών της στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM. Klaus Regling. “Αν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων και να εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αναθεώρηση του προγράμματος του ESM και ότι η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί”.
Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική βοήθεια του ΕSM για την Ελλάδα θα φθάσει τα 46,9 δισ. ευρώ, από συνολικό ποσό προγράμματος έως 86 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!