Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Ερώτηση Βόζεμπεργκ σε ΕΕ: Νέες τουρκικές απειλές για μαζική αποστολή προσφύγων στα ελληνικά νησιά
[Real]: Ερώτηση Βόζεμπεργκ σε ΕΕ: Νέες τουρκικές απειλές για μαζική αποστολή προσφύγων στα ελληνικά νησιά

[Real]: Ερώτηση Βόζεμπεργκ σε ΕΕ: Νέες τουρκικές απειλές για μαζική αποστολή προσφύγων στα ελληνικά νησιά

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό και στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων που απειλούν εκ νέου να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με στρατιές παράνομων μεταναστών, η Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας αξιολόγηση του κινδύνου και λήψη μέτρων.
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ήδη το τελευταίο τετραήμερο παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την καταγραφή 566 συνολικά νέων αφίξεων ενώ η τουρκική πλευρά απειλεί με την αποστολή ακόμα και 15.000 παράνομων μεταναστών το μήνα.
Στο πλαίσιο αυτό, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κυρία καλεί την Επιτροπή να αξιολογήσει τις νέες εξελίξεις και να αντιδράσει θεσμικά, δεδομένης της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στην Ε.Ε.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
«Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να απειλεί ότι θα παύσει την εφαρμογή της μονομερώς.
Χαρακτηριστικά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι η Τουρκία ήδη δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία επανεισδοχής με την Ε.Ε. και ότι το ίδιο πρόκειται να πράξει το συντομότερο και με τη συμφωνία για το προσφυγικό, εάν η Ε.Ε. δεν απελευθερώσει άμεσα της θεωρήσεις βίζα για τους τούρκους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!