Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Ερώτηση Χρυσόγονου στην ΕΕ για την κατάσταση στις Τουρκία – Χαν: Η Κομισιόν ανησυχεί
[Real]: Ερώτηση Χρυσόγονου στην ΕΕ για την κατάσταση στις Τουρκία – Χαν: Η Κομισιόν ανησυχεί

[Real]: Ερώτηση Χρυσόγονου στην ΕΕ για την κατάσταση στις Τουρκία – Χαν: Η Κομισιόν ανησυχεί

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Άγκυρα μετά την επιβολή «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για «τη φίμωση του Τύπου στην Τουρκία».
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του «για τις αντιδράσεις του καθεστώτος Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, κάνοντας λόγο για επιχειρούμενη κατάλυση του κράτους δικαίου».
Παράλληλα, ο ίδιος είχε αναρωτηθεί αν η γειτονική χώρα «πληροί τις προϋποθέσεις των άρθρων 2 και 49 της Συνθήκης ΕΕ ώστε να θεωρείται υποψήφια προς ένταξη χώρα».
Στην απάντησή του, ο Επίτροπος Χαν τόνισε πως η ελευθερία έκφρασης αποτελεί ένα από τα κύρια θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναγνώρισε πως πράγματι οι Βρυξέλλες ανησυχεί για τις εξελίξεις μετά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό ενταλμάτων σύλληψης δημοσιογράφων, αλλά και το κλείσιμο πολλών μέσων ενημέρωσης.
Κλείνοντας, κάλεσε την Αγκυρα να τηρεί τις αρχές του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τόνισε πως η Επιτροπή θα παρακολουθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια τα ζητήματα αυτά, ενώ υπογράμμισε πως οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης πρέπει να εξακολουθήσουν να συνιστούν το θεμέλιο των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!