Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Έρευνα: Ιταλοί και Τούρκοι ανησυχούν περισσότερο για τη μεταναστευτική κρίση
[Real]: Έρευνα: Ιταλοί και Τούρκοι ανησυχούν περισσότερο για τη μεταναστευτική κρίση

[Real]: Έρευνα: Ιταλοί και Τούρκοι ανησυχούν περισσότερο για τη μεταναστευτική κρίση

Οι χώρες που βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, η Ιταλία και η Τουρκία, ανησυχούν περισσότερο για τη μετανάστευση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ στη Βρετανία οι ανησυχίες φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί.
Σχεδόν τρεις στους πέντε Τούρκους και Ιταλούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η μετανάστευση έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα τους.
Ακόμη περισσότεροι εκτιμούν ότι η χώρα τους φιλοξενεί υπερβολικά πολλούς μετανάστες.
Το 39% των ερωτηθέντων στις 25 χώρες όπου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση είπαν ότι θέλουν να κλείσουν τελείως τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.
“Η έρευνα δείχνει σαφώς ότι η μετανάστευση παραμένει μια σημαντική, παγκόσμια ανησυχία” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπόμπι Ντάφι, ο διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos MORI. “Είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι η μετανάστευση είναι κακή για τη χώρα τους αντί για καλή”, πρόσθεσε.
Η Τουρκία έχει υποδεχτεί περίπου 3 εκατομμύρια Σύρους μετά το 2011, όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, και είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων παγκοσμίως.
Μετά τη συμφωνία της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2016, έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που περνούν από την Τουρκία με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!