Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Επικεφαλής γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Μ. Κόκκινος: «Το τριετές έργο μας μιλά από μόνο του»
[Real]: Επικεφαλής γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Μ. Κόκκινος: «Το τριετές έργο μας μιλά από μόνο του»

[Real]: Επικεφαλής γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Μ. Κόκκινος: «Το τριετές έργο μας μιλά από μόνο του»

«Οι προσπάθειές μας δικαιώνονται από τα πεπραγμένα μας» τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλης Κόκκινος χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του μπροστά στον 15σέλιδο απολογισμό της τριετίας 2015-17. «Το έργο μας μιλά από μόνο του» λέει ο κ. Κόκκινος επισημαίνοντας ότι κερδήθηκε ένα μεγάλο, δύσκολο στοίχημα και τώρα το νερό έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι.
Άλλωστε, τονίζει ο ίδιος, οι οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με τις οποίες η πολιτική για την ελληνική Διασπορά είναι από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής διπλωματίας σήμερα, ήταν πολύ σαφείς, και βασίζονται σε αυτό που είχε πει ο υπουργός ότι, χωρίς τη Διασπορά είμαστε ένα ανάπηρο κράτος, αλλά και χωρίς το ελληνικό κράτος η Διασπορά δεν μπορεί να έχει προοπτική ταυτότητας.
Ο κατάλογος του απολογισμού της ΓΓΑΕ είναι μεγάλος. Είναι και το μέτρο της ικανοποίησης; ρωτάμε. «Ναι, είμαστε ικανοποιημένοι» απαντά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόκκινος. «Ο απολογισμός μας καταδεικνύει, πρωτίστως σε εμάς, ότι όταν υπάρχει θέληση και στόχευση, και σηκώνεις τα μανίκια και δουλεύεις σκληρά, το αποτέλεσμα σε κάθε βήμα που κάνεις, όχι μόνο σε δικαιώνει αλλά κυρίως σου δίνει τη δύναμη να προχωρήσεις. Γιατί στο δρόμο αυτόν που άνοιξες βλέπεις “φως”, και εμείς ζούμε αυτό το “φως” σήμερα και το βλέπουμε στο δρόμο μας για το αύριο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!