Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Εννέα «κίτρινες» κάρτες από την τρόικα για την πρώτη αξιολόγηση
[Real]: Εννέα «κίτρινες» κάρτες από την τρόικα για την πρώτη αξιολόγηση

[Real]: Εννέα «κίτρινες» κάρτες από την τρόικα για την πρώτη αξιολόγηση

Ελλείψεις σε αλλαγές για το ασφαλιστικό και τις αποκρατικοποιήσεις που έχουν ψηφιστεί τον περασμένο Μάιο, καθυστερήσεις στο σχεδιασμό για τα κόκκινα δάνεια και προβλήματα σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών εντοπίζουν τα τεχνικά κλιμάκια λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Στις τρεις ημέρες συλλογής στοιχείων και δεδομένων οι τεχνικές ομάδες των θεσμών έχουν εντοπίσει σημεία στα οποία τα υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει την υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.
Παράλληλα εξετάζουν και την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς απέναντι στα 33 προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.
Στα προβλήματα που έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει περιλαμβάνονται:
1. Το ασφαλιστικό όπου εντόπισαν ότι δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ενώ και η εφαρμογή των περικοπών των επικουρικών συντάξεων είναι δύσκολο ακόμη να υπολογιστεί σε ετήσια βάση λόγω της σταδιακής εφαρμογής των μέτρων από τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία.
2. Το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών όπου εντοπίζεται η γέννηση συνεχώς νέων οφειλών αλλά και το γεγονός ότι αν και υπήρχε σαφώς ως όρος στο συμπληρωματικό μνημόνιο από τα 1,8 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!