Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμα ισχυρότερη η ανάκαμψη στο γ’ τρίμηνο του 2016
[Real]: ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμα ισχυρότερη η ανάκαμψη στο γ’ τρίμηνο του 2016

[Real]: ΕΛΣΤΑΤ: Ακόμα ισχυρότερη η ανάκαμψη στο γ’ τρίμηνο του 2016

Ακόμα ισχυρότερη από την πρώτη εκτίμηση είναι η δεύτερη μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο.
Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ έφτασε το 1,8% σε ετήσια μέτρηση (πρώτη εκτίμηση 1,5%) και σε τριμηνιαία 0,8% (πρώτη εκτίμηση 0,5%).
Με βάση αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι η οικονομία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους έχει περάσει σε οριακό θετικό πρόσημο (0,1% του ΑΕΠ). Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον προϋπολογισμό για το σύνολο της χρονιάς ο στόχος είναι για ύφεση της τάξης του 0,3%
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2015 έναντι της αύξησης 1,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 3ου τριμήνου.
Οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου Ισοζυγίου Πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!