Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Εκθεση του ΟΗΕ: 3 στις 4 γυναίκες στη Λιβερία έχουν πέσει θύματα βιασμού
[Real]: Εκθεση του ΟΗΕ: 3 στις 4  γυναίκες στη Λιβερία έχουν πέσει θύματα βιασμού

[Real]: Εκθεση του ΟΗΕ: 3 στις 4 γυναίκες στη Λιβερία έχουν πέσει θύματα βιασμού

Ο ΟΗΕ ζητεί να τερματιστεί η κουλτούρα «της ευρείας ατιμωρησίας» των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων στη Λιβερία, όπου έως και τα τρία τέταρτα των γυναικών και των κοριτσιών έχουν πέσει θύματα βιασμού.
Σύμφωνα με νέα έκθεση, ακόμη και παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν μεταξύ των θυμάτων βιασμού πέρυσι στη Λιβερία, όπου η μεγάλη πλειονότητα των καταγεγραμμένων θυμάτων είναι ανήλικα.
Παρά το γεγονός ότι το 2015 καταγγέλθηκαν 800 υποθέσεις βιασμού, υπήρξαν μόλις 34 καταδίκες, με τους αξιωματούχος να προειδοποιούν ότι πολύ μικρός αριθμός των σεξουαλικών υποθέσεων καταγγέλεται εξαιτίας του στίγματος που βαραίνει μετά τα θύματα και των διακρίσεων εις βάρος τους.
Μια έκθεση της Αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβερία και του γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι ο βιασμός είναι πλέον το δεύτερο πιο σοβαρό έγκλημα στη χώρα που δεν καταγγέλλεται.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι προσπάθειες της δικαιοσύνης να τιμωρηθούν οι δράστες δυσχεραίνονται από την αδυναμία των θεσμών, τη διαφθορά, το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Λιβερίας δεν καταβάλλει επαρκείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών εγκλημάτων και οικονομικούς λόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!