Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: ΕΚΤ: Βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης αναφέρουν οι ΜμΕ της Ευρωζώνης
[Real]: ΕΚΤ: Βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης αναφέρουν οι ΜμΕ της Ευρωζώνης

[Real]: ΕΚΤ: Βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης αναφέρουν οι ΜμΕ της Ευρωζώνης

Βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης και της πρόσβασης σε εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το θέμα της έρευνας ήταν “η πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και βασίστηκε στις απαντήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρωζώνης” και πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου και 27 Οκτωβρίου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι:
Βασική προτεραιότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η εύρεση πελατών (25% από 27% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ ακολουθεί η διαθεσιμότητα ειδικευμένου προσωπικού,.
Παράλληλα, οι περισσότερες επιχειρήσεις ανέφεραν αύξηση του τζίρου τους (19% από 16%), καθώς και αύξηση του λειτουργικού κόστους (37% από 29%).
Για τρίτη διαδοχική έρευνα μόλις το 1% των μικρομεσαίων ανέφερε αυξημένη ανάγκη για τραπεζικό δανεισμό, ενώ για τέταρτη συνεχή φορά οι επιχειρήσεις επιβεβαίωσαν ότι έχει ενισχυθεί η διαθεσιμότητα τραπεζικών δανείων και η προθυμία των τραπεζών να διαθέσουν χρηματοδότηση με χαμηλότερα επιτόκια,
Από το 29% των μικρομεσαίων που υπέβαλαν αίτηση για δάνειο, το 69% έλαβε ολόκληρο το ποσό που ζήτησε, ενώ το 7% ανέφερε ότι η αίτηση του απορρίφθηκε (από 8% στην προηγούμενη έρευνα).
ΠΗΓΗ: enikonomia

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!