Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: ΕΕ: Προειδοποιεί για κλιμάκωση της έντασης μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για την Ιερουσαλήμ
[Real]: ΕΕ: Προειδοποιεί για κλιμάκωση της έντασης μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

[Real]: ΕΕ: Προειδοποιεί για κλιμάκωση της έντασης μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, αποκάλυψε ότι η ίδια και οι Υπουργοί Εξωτερικών των Κρατών Μελών της ΕΕ είχαν προειδοποιήσει ως προς την έντονη αντίθεσή τους, τον Αμερικανό ομόλογό τους Ρεξ Τίλλερσον για την απόφαση Τραμπ να ανακοινώσει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ , στη συνάντηση που είχαν μαζί του την περασμένη Τρίτη.
Σε έκτακτη δημοσιογραφική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την έντονη ανησυχία της ΕΕ για την απόφαση Τραμπ, η οποία όπως είπε η ίδια ενδέχεται να οδηγήσει σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από τη σημερινή για τη Μέση Ανατολή.
“Η ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, έχει μια πολύ ανησυχητική δυναμική επίπτωση. Πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη συνάφεια και η ανακοίνωση έχει τη δυναμική να μας στείλει πίσω, σε ακόμα πιο σκοτεινές εποχές από αυτές που ήδη ζούμε”, είπε ο Ύπατη Εκπρόσωπος.
“Η ΕΕ έχει μια ξεκάθαρη και ενομένη θέση, θεωρούμε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση για την διαμάχη Ισραήλ και Παλαιστίνης βασίζεται στα δύο κράτη, με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και των δύο, του κράτους του Ισραλή και του κράτους της Παλαιστίνης”, τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!