Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Δραγασάκης: Οι 5 άξονες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα – Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα
[Real]: Δραγασάκης: Οι 5 άξονες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα – Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα

[Real]: Δραγασάκης: Οι 5 άξονες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα – Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα

Η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα δημιουργηθεί σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, δεν θα είναι ανταγωνιστική προς το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα. Αντίθετα θα διαμορφώνονται πεδία συνεργασίας, ανεφερε ο Γιάννης Δραγασάκης σε ευρεια σύσκεψη κυβερνητικών και κρατικών στελεχών, την οποία συγκάλεσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο.
Το νέο ίδρυμα θα έχει σημαντικό ρόλο ως μηχανισμός συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς και ως φορέας σχεδιασμού, συντονισμού, προτεραιοποίησης έργων και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, προσθεσε ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης.
Η δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας αποτελεί εγχείρημα μακράς πνοής, γι’ αυτό η κυβέρνηση θα το υλοποιήσει με όρους ευρύτερης συνεργασίας, μέσα από ανοιχτή διαβούλευση, λαμβάνοντας υπόψιν θέσεις και προτάσεις άλλων πολιτικών δυνάμεων, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων επισήμανε επίσης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η δημιουργία του αναπτυξιακού τραπεζικού ιδρύματος θα γίνει με ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα αποφασίσει το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. έπειτα από εισήγηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Επίσης, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αναφέρθηκε στις συστηματικές κυβερνητικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις αρχές του 2015 για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Η τελευταία απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική από την άποψη ότι αναφέρεται όχι μόνο στο αυτονόητο δικαίωμα δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και στη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κατέληξε το κυβερνητικό στέλεχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!