Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει το Ιράκ για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων
[Real]: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει το Ιράκ για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων

[Real]: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει το Ιράκ για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες έχουν αιχμαλωτίσει, βασανίσει και εκτελέσει «χιλιάδες» αμάχους που φεύγουν από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, η οποία καλεί τη Βαγδάτη να εμποδίσει την επανάληψη αυτών των παραβιάσεων στη Μοσούλη.
«Αφού γλίτωσαν από τη φρίκη του πολέμου και την τυραννία του ΙΚ οι σουνίτες άραβες του Ιράκ είναι αντιμέτωποι με βίαιες και εκδικητικές επιθέσεις από παραστρατιωτικές οργανώσεις και από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ τιμωρούνται για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η οργάνωση», εξηγεί ο Φίλιπ Λούθερ, υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική σε έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης που δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Την ώρα που διεξάγεται η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης είναι κρίσιμο οι ιρακινές αρχές να λάβουν μέτρα για να φροντίσουν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες φοβερές καταχρήσεις», προσθέτει.
Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας βασίζεται κυρίως στις μαρτυρίες περίπου 470 πρώην αιχμαλώτων, αυτοπτών μαρτύρων και συγγενών θυμάτων.
Η οργάνωση αναφέρει την περίπτωση 12 ανδρών και τεσσάρων αγοριών της φυλής Τζουμάιλα οι οποίοι εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες όταν διέφυγαν από τις μάχες στη Φαλούτζα, προπύργιο των τζιχαντιστών που ανακαταλήφθηκε από τον ιρακινό στρατό τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!