Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Δεσμεύσεις Παπανάτσιου για διατήρηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στη Λέσβο
[Real]: Δεσμεύσεις Παπανάτσιου για διατήρηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στη Λέσβο

[Real]: Δεσμεύσεις Παπανάτσιου για διατήρηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στη Λέσβο

Σε συνάντηση με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη διατήρηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ για το νησί της Λέσβου, γιατί στους λόγους επί των οποίων βασίστηκε η υφιστάμενη απόφαση προστέθηκαν οι θεομηνίες των τελευταίων μηνών.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός κοινοβουλευτικός ο οποίος συναντήθηκε χθες το βράδυ με το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου , αλλά και να συζητήσουν μέτρα ενίσχυσης των σεισμόπληκτων περιοχών.
Η κ. Παπανάτσιου σύμφωνα πάντα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Πάλλης, ενημέρωσε τον βουλευτή πως το υπουργείο της κατανοεί απολύτως τις ιδιαίτερες συνθήκες του νησιού, μετά και την δεύτερη κατά σειρά κήρυξη έκτακτης ανάγκης, ενώ επεξεργάζεται μαζί με ομάδα του υπουργείου δέσμη μέτρων ελάφρυνσης των πληγέντων, η οποία και θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Μεταξύ άλλων, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αναστολή της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες και τον διακανονισμό δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Συνάντηση και με τον Π. Σκουρλέτη
Συνάντηση και με τον Πάνο Σκουρλέτη είχε ο Γιώργος Πάλλης, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές του νησιού, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε επίσης με τον υπουργό για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός συντονισμού των κυβερνητικών δράσεων και να διευκολυνθεί η ζωή των σεισμοπαθών πολιτών στις συναλλαγές τους με υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως το γραφείο της κοινότητας και το αγροτικό ιατρείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!