Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Χωρίς νέα μέτρα αλλά με προβλήματα ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση
[Real]: Χωρίς νέα μέτρα αλλά με προβλήματα ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση

[Real]: Χωρίς νέα μέτρα αλλά με προβλήματα ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση

Με δέσμευση τόσο των Ευρωπαίων δανειστών όσο και του ΔΝΤ ότι δεν συζητούν το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ούτε για το 2017 ούτε για το 2018, ξεκινά για πρώτη φορά μια αξιολόγηση.
Ωστόσο και αυτήν την φορά τα προβλήματα δεν λείπουν αφού η τρόικα επιμένει να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη και στην δεύτερη αξιολόγηση και ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα αφού οι δύο προηγούμενες αξιολογήσεις επικεντρώθηκαν στα αμιγώς δημοσιονομικά μέτρα αφήνοντας τα υπόλοιπα για … τώρα.
Από την πρώτη ημέρα των τεχνικών κλιμακίων στο ΓΛΚ φαίνεται ότι υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων και την τεράστια βελτίωση των οικονομικών τους στοιχείων τους κατά 2 δισ. ευρώ το 2017 που εμφανίζεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Χωρίς να απορρίπτουν τους ελληνικούς υπολογισμούς ζητούν ακόμη περισσότερα στοιχεία για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Περισσότερα στοιχεία αναζητήθηκαν και στην συνάντηση που είχε άλλο κλιμάκιο που επισκέφθηκε το υπουργείο εργασίας Στην ίδια συνάντηση εξετάστηκε η πορεία απονομής συντάξεων που εκκρεμούν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό καθώς και για το μεγάλο αγκάθι του επαναϋπολογίσου των συντάξεων που σε 2,5 μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί κατά 100%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!