Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: «Χάθηκαν» 2,5 δισ. ευρώ για το Δημόσιο από τις ρυθμίσεις οφειλών
[Real]: «Χάθηκαν» 2,5 δισ. ευρώ για το Δημόσιο από τις ρυθμίσεις οφειλών

[Real]: «Χάθηκαν» 2,5 δισ. ευρώ για το Δημόσιο από τις ρυθμίσεις οφειλών

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που έχασαν τις ρυθμίσεις των οφειλών τους προς τη φορολογική Διοίκηση είτε λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει τη χώρα ή εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων που τίθενται στη νομοθεσία για τη διατήρηση των ρυθμίσεων αυτών.
Ταυτόχρονα, οι νέες οφειλές που δημιουργούνται οδηγούν τους φορολογούμενους πολίτες σε απόγνωση, αφού πλέον δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε τις ρυθμισμένες, ούτε φυσικά τις καινούργιες που σιγά σιγά προστίθενται.
Ο βρόγχος των οφειλών συνεχώς σφίγγει και οδηγεί σε ασφυξία την πλειονότητα των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων που χειμάζονται από την οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα καραδοκεί η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών που συχνά αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τους περισσότερους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ αρχικά υπήχθησαν στις διάφορες ρυθμίσεις (σ.σ. ν.4321/2015, ν.4305/14, ν.4152/2013 τελευταίας ευκαιρίας, ν.4152/2013 πάγια ρύθμιση, ν.4174/2013 Κ.Φ.Δ.) συνολικά ποσά οφειλών περίπου 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τελικά χάθηκαν ρυθμίσεις συνολικού ποσού οφειλών 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Το Δημόσιο εισέπραξε απ΄όλες τις αρχικά ρυθμισμένες οφειλές περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένει να εισπράξει ακόμη περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι το συνολικό ποσό οφειλών των ενεργών ρυθμίσεων βάσει των στοιχείων που τηρούνται στο taxis ανέρχεται στα 6.6 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!