Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Bloomberg: Η ριζοσπαστική πρόταση νομπελίστα για τα προβλήματα της ευρωζώνης
[Real]: Bloomberg: Η ριζοσπαστική πρόταση νομπελίστα για τα προβλήματα της ευρωζώνης

[Real]: Bloomberg: Η ριζοσπαστική πρόταση νομπελίστα για τα προβλήματα της ευρωζώνης

Η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να αφαιρεθεί από τους πολιτικούς και να ανατεθεί σε μη αιρετούς αξιωματούχους, ακριβώς όπως γίνεται με τη νομισματική πολιτική, δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard Ερικ Μάσκιν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το Bloomberg.
“Πρόκειται για ριζοσπαστική πρόταση; Ναι, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η ευρωζώνη χρειάζεται εις βάθος μεταρρύθμιση εάν πρόκειται να συντονισθούν μεταξύ τους η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική”, δήλωσε ο ίδιος.
“Ολοι θα είμαστε καλύτερα εάν η ευρωζώνη συνεχίσει να επιβιώνει και να ευημερεί. Αλλά αυτό δεν θα γίνει αυτομάτως”, είπε “μιλώντας ως Αμερικανός”.
Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομίας του 2007 θεωρεί ότι οι τεχνοκράτες κάνουν καλύτερη δουλειά από τους εκλεγμένους αξιωματούχους στη λήψη αποφάσεων για πολιτικές, η αποτελεσματικότητα των οποίων δεν μπορεί εύκολα να κριθεί από το κοινό ή παίρνει καιρό για να δείξουν τα αποτελέσματά τους.
Αυτή είναι η περίπτωση της νομισματικής πολιτικής, η οποία στις σύγχρονες δημοκρατίες ασκείται κατά κανόνα από μη εκλεγμένους, ανεξάρτητους κεντρικούς τραπεζίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!