Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Bloomberg: Οι πιο «μίζερες» οικονομίες του κόσμου
[Real]: Bloomberg: Οι πιο «μίζερες» οικονομίες του κόσμου

[Real]: Bloomberg: Οι πιο «μίζερες» οικονομίες του κόσμου

Οι αυξανόμενες τιμές είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος από την ανεργία, σύμφωνα με τον Δείκτη Μιζέριας του Bloomberg, που προσθέτει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία σε 66 οικονομίες.
Έκτη στη «λίστα μιζέριας» η Ελλάδα, με τη Βενεζουέλα να είναι για τέταρτη χρονιά η πιο μίζερη οικονομία του κόσμου, με σκορ τρεις φορές μεγαλύτερο από το 2017. Η Ταϊλάνδη είναι ξανά στη θέση της «λιγότερο μίζερης» αν και ο μοναδικός τρόπος υπολογισμού της ανεργίας κάνει το Νούμερο 2, τη Σιγκαπούρη αξιοσημείωτη.
Το Μεξικό φαίνεται ότι κάνει μεγάλα βήματα φέτος καθώς ο πληθωρισμός γίνεται πιο διαχειρίσιμος. Κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο φέτος, κινούμενο 16 θέσεις πιο κοντά στις λιγότερο μίζερες.
Οι οικονομολόγοι παραμένουν αισιόδοξοι ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να «ηρεμήσει» τον υψηλό περσινό πληθωρισμό, φέρνοντάς τον στο 4,6% μετά το 6% του 2017. Η ανεργία πρόκειται να παραμείνει περίπου στο 3,4%.
Η Ρουμανία φαίνεται να είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Οι οικονομολόγοι βλέπουν 3,3% πληθωρισμό για το 2018 μετά την υποτονική αύξηση τιμών πέρυσι, σπρώχνοντας έτσι τη θέση της κατά 16 θέσεις πιο κάτω.
Οι χειρότερες οικονομίες για το 2018, με την Ελλάδα στην έκτη θέση

O Δείκτης Μιζέριας του Bloomberg βασίζεται στην παλιά ιδέα ότι ο χαμηλός πληθωρισμός και η ανεργία γενικά δείχνουν πόσο καλά θα έπρεπε να αισθάνονται οι κάτοικοι της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!