Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Ρεαλιστική η συμφωνία, μόνο με συμμετοχή του ΔΝΤ
[Real]: Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Ρεαλιστική η συμφωνία, μόνο με συμμετοχή του ΔΝΤ

[Real]: Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Ρεαλιστική η συμφωνία, μόνο με συμμετοχή του ΔΝΤ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Την πεποίθηση ότι είναι ρεαλιστικό να υπάρξει συνολική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ για την 2η αξιολόγηση, το θέμα του χρέους, αλλά και την συμμετοχή του ΔΝΤ πριν το τέλος του έτους, εξέφρασε πριν από λίγο κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.
Ο κοινοτικός αξιωματούχος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα, όπως το δημοσιονομικό και οι εργασιακές αλλαγές, τόνισε ότι “αν υπάρχει καλή θέληση, τότε είμαι βέβαιος ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και όπως ξέρετε οι συνεδριάσεις μας δεν δεσμεύονται από γραφειοκρατικά ημερολόγια, είμαστε ευέλικτή”.
Ο αξιωματούχος φάνηκε αισιόδοξος για τη Δευτέρα, αλλά δεν απέκλεισε νέα συνεδρίαση αν αυτή χρειαστεί.
Επιπλέον εξήγησε ότι το ζήτημα των εργασιακών, εκτιμά δεν θα κλείσει σε επίπεδο τεχνοκρατών αλλά σε “ανώτερο επίπεδο”, δηλαδή σε αυτό των υπουργών.
Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι ρεαλιστικά εκτιμά πως την Δευτέρα θα ακουστεί μια πολύ καλή αξιολόγηση από την πλευρά των θεσμών, με ελάχιστα ανοιχτά σημεία και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση για το πότε θα γίνει η ενεργοποίηση των όποιων αποφάσεων.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο τη Δευτέρα οι υπουργοί θα συζητήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και μόνο, για το ελληνικό χρέος και όχι τα μεσοπρόθεσμα ή τα μακροπρόθεσμα που θα πάνε αργότερα.
Σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους και τη επακόλουθη έκθεση, εξήγησε ότι αυτή μπορεί να διαμορφωθεί μόνο όταν “η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού θα έχει ολοκληρωθεί διότι σε αυτή θα πρέπει να ενσωματωθούν μια σειρά από προβλέψεις, όπως αυτές για τα μακροοικονομικά στοιχεία και την ανάπτυξη”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!