Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Αβραμόπουλος: Δεν θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τη συνθήκη Σένγκεν
[Real]: Αβραμόπουλος: Δεν θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τη συνθήκη Σένγκεν

[Real]: Αβραμόπουλος: Δεν θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τη συνθήκη Σένγκεν

«Η επιστροφή στα εθνικά σύνορα δεν αποτελεί δυνατή επιλογή. Η ζώνη ελεύθερων συναλλαγών θα τύχει υπεράσπισης, με κάθε τρόπο» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πρακτορείο ‘Ανσα.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών υποθέσεων και Ιθαγένειας πρόσθεσε, δε, ότι «δεν θα γίνουν παραχωρήσεις σε ότι αφορά τη συνθήκη του Σέγκεν».
Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις, οι οποίες να δείχνουν ότι ομάδες ξένων μαχητών μπορεί να κατευθυνθούν προς την ΕΕ αν η Μοσούλη πέσει. Δεν έχουμε σημάνει τέτοιου είδους συναγερμό. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Λαμβάνουμε μέτρα με σταθερό τρόπο, πριν και μετά την Μοσούλη».
Σχετικά με τις επανεγκαταστάσεις των προσφύγων ο Ελληνας πρώην υπουργός, σημείωσε ότι «τους δυο τελευταίους μήνες, σε ότι αφορά τις επανεγκαταστάσεις είδαμε ότι οι αριθμοί αυξήθηκαν», για να προσθέσει ότι αυτό «είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την Ιταλία και την Ελλάδα. Αν τα πράγματα συνεχίσουν να ακολουθούν αυτή την κατεύθυνση, σύντομα θα μπορούμε να πούμε ότι η πολιτική αυτή είναι αποτελεσματική».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!