Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Από την Ξάνθη στο… Κάιρο για χάρη του πολιτισμού
[Real]: Από την Ξάνθη στο… Κάιρο για χάρη του πολιτισμού

[Real]: Από την Ξάνθη στο… Κάιρο για χάρη του πολιτισμού

Με προορισμό το Κάιρο ταξίδεψαν από την Ξάνθη οι εκπρόσωποι του Μουσείου Παιδικής Τέχνης και Ακαδημίας “Οικουμένη”, ενός από τους σημαντικότερους φορείς έκφρασης της παιδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας που διοργάνωσε φέτος για 7η χρονιά την Παιδική Μπιενάλε, έναν Παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, όπου συμμετείχαν παιδιά από 42 χώρες.
Στην παγκόσμια αυτή διοργάνωση διακρίθηκαν τρεις χώρες: η Αίγυπτος, το Κουβέιτ και το Αζερμπαϊτζάν, ως χώρες που είχαν τις καλύτερες συμμετοχές από πολλά σχολεία των χωρών τους.
Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος “Γέφυρες αγάπης και ειρήνης” και μέσα από την άδολη ματιά της παιδικής έκφρασης, η πρόεδρος του εν λόγω φορέα Λίτα Μαυρογένη, αλλά και η γραμματέας του Παιδικού Μουσείου ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, βρέθηκαν στην Αίγυπτο, προσκεκλημένες του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού για την απονομή των βραβείων στους ίδιους τους Αιγύπτιους μαθητές που διακρίθηκαν, με σκοπό να ενώσουν χώρες με μεγάλο πολιτισμό, όπως είναι η Αίγυπτος, με τον ελληνικό πολιτισμό.
Η τελετή βράβευσης έγινε στο Παιδικό Πάρκο Πολιτισμού του Εθνικού Κέντρου για τα παιδιά της Αιγύπτου, στο Κάιρο, όπου και εκτέθηκαν τα έργα των μικρών μαθητών. Στη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκαν βίντεο, ένα εκ των οποίων ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα και ένα επιπλέον με τις δράσεις του Παιδικού Πάρκου Πολιτισμού που βρίσκεται στο Ισλαμικό Κάιρο, καθώς και παραδοσιακοί χοροί της Αιγύπτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!