Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Οι αντιδράσεις των ευρωομάδων για την Καταλονία
[Real]: Οι αντιδράσεις των ευρωομάδων  για την Καταλονία

[Real]: Οι αντιδράσεις των ευρωομάδων για την Καταλονία

Toυ Θάνου Αθανασίου

Διάλογο και αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ισπανική επαρχία της Καταλονίας , ζητεί ο Επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκυ Φέρχοφσταντ, επισημαίνοντας την αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος, αλλά και καταδικάζοντας τη βία.
“Δεν θέλω να παρέμβω στα εσωτερικά θέματα της Ισπανίας, αλλά καταδικάζω απολύτως αυτό που συνέβη σήμερα στην Καταλονία”, δήλωσε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων.
Αναφέρει ξεκάθαρα ότι “Από τη μία πλευρά, τα αποσχιστικά κόμματα προχώρησαν με ένα λεγόμενο δημοψήφισμα το οποίο απαγορεύτηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα συμμετείχε μόνο μια μειοψηφία, καθώς το 60% των Καταλανών είναι ενάντια στον διαχωρισμό”.
“Και από την άλλη”, συνεχίζει, ακόμη και όταν βασίζεται σε δικαστικές αποφάσεις έγινε χρήση δυσανάλογης βίας για να σταματήσει αυτό”.
Υπενθυμίζει δε σε όλους ότι “στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέσω του πολιτικού διαλόγου και με σεβασμό στη συνταγματική τάξη, όπως κατοχυρώνεται στις Συνθήκες, ιδίως στο άρθρο 4″.
“Ήρθε η ώρα για την αποκλιμάκωση”, καταλήγει. “Μόνο μια λύση με διαπραγματεύσεις στην οποία εμπλέκονται όλα τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας, και με σεβασμό στη συνταγματική και έννομη τάξη της χώρας, μπορεί να είναι η μελλοντική πορεία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!