Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Αναστέλλει την συμμετοχή της στον ΟΠΕΚ η Ινδονησία
[Real]: Αναστέλλει την συμμετοχή της στον ΟΠΕΚ η Ινδονησία

[Real]: Αναστέλλει την συμμετοχή της στον ΟΠΕΚ η Ινδονησία

Η Ινδονησία ανέστειλε και πάλι τη συμμετοχή της στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), καθώς είπε ότι δεν συμφωνεί με τις μειώσεις παραγωγής του Οργανισμού .
Η Ινδονησία έγινε για πρώτη φορά μέλος του ΟΠΕΚ το 1962 και αποχώρησε το 2009 λόγω της εξασθένησης της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου, που την κατέστησε εισαγωγέα αργού σε καθαρή βάση.
Η χώρα έγινε και πάλι μέλος του Οργανισμού πέρυσι.
Ο υπουργός Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου Ιγκνάσιους Τζόναν, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, είπε ότι η Ινδονησία δεν μπορούσε να εφαρμόσει μια μείωση της παραγωγής κατά 5% ή κατά 37.000 βαρέλια την ημέρα περίπου όπως πρότεινε το καρτέλ.
Ο Τζόναν είπε ότι η μόνη μείωση που μπορεί να εφαρμόσει η Ινδονησία είναι μια μείωση κατά 5.000 βαρέλια την ημέρα, το οποίο έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προϋπολογισμού για το 2017.
«Η ανάγκη της κυβέρνησης για έσοδα προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό του 2017 συνεχίζει να είναι μεγάλη», ανέφερε ο Τζόναν σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Πέρα από αυτό, η πολιτική του ΟΠΕΚ για αύξηση των τιμών πετρελαίου δεν θα ωφελήσει την Ινδονησία, που είναι καθαρός εισαγωγέας αργού, πρόσθεσε ο Τζόναν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!