Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Αμανατίδης: Μεγαλύτερο σκάνδαλο από της Novartis θα ήταν η αποσιώπησή του
[Real]: Αμανατίδης: Μεγαλύτερο σκάνδαλο από της Novartis θα ήταν η αποσιώπησή του

[Real]: Αμανατίδης: Μεγαλύτερο σκάνδαλο από της Novartis θα ήταν η αποσιώπησή του

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, την υπόθεση Novartis, αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ μίλησε ο Γιάννης Αμανατίδης.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «υπήρξε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο από την Ευρώπη», ότι «ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κύπρου δεν θα σταματήσει και θα προχωρήσει», καθώς και ότι «επιδιώκουμε εθνικά χρήσιμο» σχέδιο συμφωνίας Ελλάδας – πΔΓΜ
Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «θετική εξέλιξη και για την Ελλάδα και για την Κύπρο» την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής, υπογραμμίζοντας ότι «θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά η Τουρκία από εδώ και μετά να προβαίνει σε ενέργειες, που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και βεβαίως τις συνθήκες και να μην λαμβάνει υπόψη της ότι τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι ουσιαστικά τα σύνορα της Ευρώπης».
Σύμφωνα με τον ΥΦΥΠΕΞ, «δεν είναι μόνο το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά συνολικά οι θεσμικοί παράγοντες που ήταν (παρόντες) στη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Τουσκ, ο προεδρεύων της ΕΕ κ. Μπορίσοφ, η Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος για τις εξωτερικές υποθέσεις της ΕΕ και η κα Μέρκελ».
«Αυτή τη στιγμή είχαμε θετική εξέλιξη και για την Ελλάδα και για την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία έδωσε τα μηνύματα και θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, εφόσον χρειαστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο από την Ευρώπη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!