Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Αλτμάιερ: Δεν μπορούν να προστατευθούν πλήρως οι γερμανικές επιχειρήσεις από τις κυρώσεις στο Ιράν
[Real]: Αλτμάιερ: Δεν μπορούν να προστατευθούν πλήρως οι γερμανικές επιχειρήσεις από τις κυρώσεις στο Ιράν

[Real]: Αλτμάιερ: Δεν μπορούν να προστατευθούν πλήρως οι γερμανικές επιχειρήσεις από τις κυρώσεις στο Ιράν

Η γερμανική κυβέρνηση θα βοηθήσει τις γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν όπου μπορεί, αλλά δεν μπορεί να τις θωρακίσει απέναντι στην απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν και να επιβάλουν εκ νέου κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας σε εφημερίδα.
Οι ευρωπαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν βρίσκονται αντιμέτωπες με αμερικανικές κυρώσεις αφού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ έξι μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να προστατευθούν οι ευρωπαϊκές εταιρίες και τράπεζες από τις εξωεδαφικές κυρώσεις των ΗΠΑ.
Ερωτηθείς για το πώς η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει τις γερμανικές εταιρίες που νιώθουν νευρικότητα σε ό,τι αφορά την αμερικανική απόφαση, ο Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ότι το Βερολίνο θα τις βοηθήσει να αξιολογήσουν την κατάσταση και τις εξελίξεις, παροτρύνοντας παράλληλα τις ΗΠΑ να δώσουν εξαιρέσεις και παράταση των προθεσμιών.
«Θα βοηθήσουμε εκεί όπου μπορούμε, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποτρέψουμε τελείως τις επιπτώσεις αυτής της μονομερούς αποχώρησης», δήλωσε.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον σήμερα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος έχει ζητήσει από το Ιράν να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπο «με τις σκληρότερες κυρώσεις στην ιστορία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!